Menu

PRZYSTAWKI

Tatar wołowy z suszoną wołowiną

36

żółtko plastyczne, marynowana cebula, majonez anchois, mus z marynowanych podgrzybków

Wątróbka drobiowa ze śliwką

19

mus jabłkowy, jogurt

Grzanka z pasztetem z soczewicy

19

zapiekane pieczarki, ser zagrodowy od Marka Grądzkiego, orzechy

Deska wyrobów Sarbinowska / dla dwóch osób

38

mięsa i wędliny z własnej wędzarni / selekcja serów zagrodowych / marynaty

ZUPY

Krem z dyni z grzybowym jogurtem

14

koperek / puder z borowików

Zupa cytrusowa z krewetkami

22

mleko kokosowe / kiszona kapusta

Zupa gulaszowa z kawałkami wołowiny

19

smażony ziemniak / śmietana / majeranek

MIĘSA

Polędwiczka wieprzowa z morelową terriną

44

krokiet buraczany, marynowana cebula, kapusta modra, musztardowiec, sos winny

Kurczak kukurydziany z gnocchi i białą fasolą

38

puree dyniowe, amarantus, sos teriyaki

Gęś konfitowana z bambrzokiem

49

burak z zielonym pieprzem, gałązki z pietruszki, sos grzybowy ze śliwką

Żebra wołowe z pieczonym ziemniakiem

45

ketchup śliwkowy, mus jabłkowy, sałatka ogórkowa

Ragout z jelenia z kluskami śląskimi

46

kaszanka, chips z gryki, suska sechlońska

Stek Chateaubriand z żytnim blinem

76

duszona cebula, marynowany burak, sos z czekoladą i śliwką, puree z pieczonego ziemniaka

RYBY

Jesiotr z Zielenicy z wężymordem

58

puree z pasternaku, dynia, kalafior, marynowane grzyby

łosoś z cytrusowym pęczotto

48

Topinambur, mikro zioła, sos z Veloute

PIEROGI & MAKARONY

Pierogi buraczane z gęsiną

38

sos buraczany

Makaron z krewetkami i białą rzodkiewką

42

sos miso z zielonym curry, zielone oliwki

Makaron z polędwiczką wieprzową

36

zielona papryka, seler naciowy, chilli, orientalny bulion wołowy

Gnocchi buraczane z pieczarkami

36

dynia, pancettA, ser Emilgrana

SAŁATKI

Sałatka z marynowanym tuńczykiem

36

Jajko poche, sałata rzymska, pomidorki koktajlowe, majonez z anchois, oliwki, liście szałwii

Sałatka z krewetkami i pancettą

39

mikro zioła, sałata lodowa, pieczona dynia, vinegrette malinowy

DESERY

Fondant czekoladowy

19

maliny I chilli

Tarta marchewkowa

18

kajmak, pomarańcza

Autorskie wyroby cukiernicze

12

serwowane w witrynie

MENU DLA DZIECI

Krem pomidorowy z gnocchi

12

Makaron w sosie śmietanowym z serem i kurczakiem

16

Nuggetsy z kurczaka z frytkami lub gnocchi

18

warzywa sezonowe

Słodkie kluski twarogowe z owocami

10

mus malinowy

PRZEKĄSKI DO WINA

Deska przekąsek do wina /dla dwóch osób

38

mięsa i wędliny z własnej wędzarni / selekcja serów zagrodowych / marynaty

Zapraszamy na lunch od poniedziałku do piątku
pomiędzy godziną 12.00 - 16.00

Zestaw lunchowy
zupa lub sałatka + danie główne - 28,-

Zarezerwuj stolik

Zabierz do Sarbinowskiej swoją rodzinę i przyjaciół! Czekają na Was pyszności od naszego Szefa Kuchni, wiele wydarzeń kulturalnych i innych atrakcji!

Zajrzyj do naszego kalendarza imprez, by sprawdzić, kiedy w Sarbinowskiej będzie Wam towarzyszyć muzyka na żywo lub kiedy przygotujemy dla Was specjalne, wyjątkowe menu okazjonalne!

Zarezerwuj stolik w Restauracji Sarbinowska i ciesz się spotkaniem z najbliższymi w niezwykłej atmosferze i pięknych wnętrzach.

Zapraszamy!

Poznań, ul. Obodrzycka 63
(narożnik z ul. Sarbinowską)

tel. 538 007 077

rezerwacje@sarbinowska.pl

Śledź nas:

© 2017 Restauracja Sarbinowska. Wszelkie prawa zastrzeżone.