Menu

PRZYSTAWKI & TAPAS

Tatar wołowy z cebulą, ogórkiem i musztardą

35

piklowany topinambur, plastyczne żółtko, chips z musztardy i majonez z wędzonych warzyw

Półgęsek z salsą owocową

32

chipsy z topinamburu, oliwa bazyliowa

Pieczony seler na chruście z pora

19

chipsy z topinamburu, oliwa bazyliowa

Autorska pyra z gzikiem i piklowaną rzodkiewką

18

konfitowane ziemniaki, twaróg, śmietana, pesto szczypiorkowe

Potrawka z muli w sosie śmietanowym

24

konfitowane pomidorki w oliwie z zielonym pieprzem, brioszka

Hiszpańskie Oliwki Gordal

12

Deska wyrobów Sarbinowska / dla dwóch osób

38

ZUPY

Żurek wielkopolski z jajem

18

wędzona śmietana, chrzan, majeranek

Krem pomidorowy z mozzarellą i oliwą bazyliową

16

Zupa kukurydziana z krewetkami, małże i chorizo

24

DANIA GŁÓWNE

Pierś z kaczki z gołąbkiem z kaszą gryczaną

52

szagówki, puree z modrej kapusty

Schab wieprzowy z kością

42

cebula piwna, puree ziemniaczane, zasmażana kapusta kiszona

Karkówka BBQ mango z sałatką ziemniaczaną

38

cebula marynowana w winie, palony kalafior

Stek z polędwicy wołowej z sosem słonecznikowym

76

mus z topinamburu, puree ziemniaczane, cebula duszona w demi glace i puder z wędzonego boczku

Poliki wołowe z truflowym puree ziemniaczanym

48

skorzonera, mus z marynowanej pepperoni

Pieczony sandacz z orzechową kruszonką i niepaloną kaszą gryczaną w sosie Ponzu

56

brulee z zielonego groszku, zapiekanka z marchwi, sos Beuree Blanc

Pstrąg łososiowy z sosem cydrowym

48

smażona kalarepa z jabłkiem, puree dyniowe, kalafior Romanesco

Pęczotto grzybowe z wędzoną dynią i konfitowanym selerem

28

topinambur i grzyby

Curry z cieciorką i serem kokosowym

36

konfitowane pomidorki, amarantus, piklowany topinambur

Makaron z suszonymi pomidorami i marynowaną papryką z małżami i krewetkami

48

oliwki, anchois, kolendra i limonka

Pierogi z jagnięciną na kiszonej kapuście

38

pesto pietruszkowe, amarantus

SAŁATKI

Sałatka z pieczonym rostbefem i piklowanymi śliwkami

36

ser dojrzewający, gruszka w syropie z Jalapeno, winegret z musztardy francuskiej, sałata, ogórek i biała rzodkiew

DESERY

Wyroby cukiernicze Pavlova

15

dostępne w witrynie cukierniczej

MENU DLA DZIECI

Krem pomidorowy

12

Makaron w sosie pomidorowym z mięsem

15

Nuggetsy z kurczaka z frytkami

18

Słodkie kluski twarogowe z owocami sezonowymi

10

Zapraszamy na lunch od poniedziałku do piątku
pomiędzy godziną 12.00 - 16.00

Zestaw lunchowy
zupa lub sałatka + danie główne - 28,-

Zarezerwuj stolik

Zabierz do Sarbinowskiej swoją rodzinę i przyjaciół! Czekają na Was pyszności od naszego Szefa Kuchni, wiele wydarzeń kulturalnych i innych atrakcji!

Zajrzyj do naszego kalendarza imprez, by sprawdzić, kiedy w Sarbinowskiej będzie Wam towarzyszyć muzyka na żywo lub kiedy przygotujemy dla Was specjalne, wyjątkowe menu okazjonalne!

Zarezerwuj stolik w Restauracji Sarbinowska i ciesz się spotkaniem z najbliższymi w niezwykłej atmosferze i pięknych wnętrzach.

Zapraszamy!

Poznań, ul. Obodrzycka 63
(narożnik z ul. Sarbinowską)

tel. 538 007 077

rezerwacje@sarbinowska.pl

Śledź nas:

© 2017 Restauracja Sarbinowska. Wszelkie prawa zastrzeżone.