Menu

PRZYSTAWKI

Carpaccio z sezonowanej polędwicy wołowej

36

pasta z suszonych pomidorów i wędzonego czosnku / oliwki suszone żółtko / rukola i kapary / oliwa porowa

Marynowany łosoś

24

sałatka dymki i szczypiorku i ziół / sos mango / sos serowy

Panna Cotta z topinamburu z rozmarynem na musie z marchwii

15

chipsy z jarmużu /żelka z kolendry i limonki

Deska wyrobów Sarbinowska / dla dwóch osób

38

mięsa z własnej wędzarni / sery regionalne

ZUPY

Barszcz biały na własnym zakwasie z puree ziemniaczanym i kwaśną śmietaną

15

biała kiełbasa z własnej wędzarni / oliwa z czarnuszki

Zupa cytrusowa z krewetkami

22

mleko kokosowe / kiszona kapusta

Chłodnik litewski

14

jajko / rzodkiewka

Rosół na wołowinie, indyku i kury z wolnego wybiegu

16

marchew / lubczyk / makaron / oliwa pietruszkowa

MIĘSA

Kurczak kukurydziany z sosem pomarańczowym

38

groszek / kalafior / pomidorki koktajlowe / puree ziemniaczane

Pierś z kaczki z marynowaną rzodkiewką w porzeczkach

48

młoda marchew / burak / szczawik / puree z marchwi / komosa ryżowa

Polędwiczka wieprzowa i smardze w majonezie rozmarynowym

42

szparagi / pesto lubczykowe / botwinka / zielony pieprz / ziemniaki

Stek z sezonowanej polędwicy wołowej i wędzonym demi glace

76

groszek cukrowy / puree z pieczonej papryki / krokiet ziemniaczany

Pierogi z jagnięciną z konfitowanymi w maśle burakami

32

marynowana cebula

RYBY & OWOCE MORZA

Polędwica z dorsza i kwaśne jabłko

52

mizeria ogórkowa / małoda marchew / ziemniak

Pstrąg z Zielenicy i wędzony kawior

42

pietruszka / sałatka z groszku i kaparów / szparagi / purre z pietruszki

Krewetki tygrysie / 3 sosy do wyboru

52

/ z serem lazur, pepperoni, czosnkiem i natką pietruszki / z marynowanym imbirem / limonką i białym winem z chilli

PIEROGI & MAKARONY

Pierogi buraczane z polikami wołowymi

36

sos buraczany

Pierogi z serem, orzechami i topinamburem

30

sos z palonego masła

Makaron z krewetkami, czosnkiem i szpinakiem

42

sos winny

Makaron z polędwiczką wieprzową

36

zielona papryka / seler naciowy / pepperoni / bulion wołowy

SAŁATKI

Sałata lodowa i rukola z krewetkami a’lla Busara

40

szczawik / kolendra / konfitowane pomidorki / sos mango

Liście młodego szpinaku z orzechami nerkowca

29

młoda marchew / rzodkiewka / ogórek / sezam / pomidorki koktajlowe ser zagrodowy / dressing limonkowy

Suszone pomidory i rukola

26

pomidory malinowe / sos balsamico

DESERY

Mus mascarpone

16

owoce sezonowe

Rolada orzechowa

18

crunch orzechowy / espuma jogurtowa / żel z marakuji

Deser lodowy Sarbinowska

18

3 gałki lodów Sholler / bita śmietana / polewa / sezonowe owoce

Wyroby cukiernicze Sarbinowska

12

serwowane w witrynie

MENU DLA DZIECI

Rosół z marchewką i makaronem

12

Spaghetti alla Chitarra w sosie pomidorowym ze świeżą bazylią i serem

16

Nuggetsy z kurczaka z frytkami

18

warzywa sezonowe

Słodkie kluski twarogowe z owocami

10

mus malinowy

PRZEKĄSKI DO WINA

Deska przekąsek do wina /dla dwóch osób

38

mięsa z własnej wędzarni / sery regionalne

Zapraszamy na lunch od poniedziałku do piątku
pomiędzy godziną 12.00 - 16.00

Zestaw lunchowy
zupa lub sałatka + danie główne - 28,-

Zarezerwuj stolik

Zabierz do Sarbinowskiej swoją rodzinę i przyjaciół! Czekają na Was pyszności od naszego Szefa Kuchni, wiele wydarzeń kulturalnych i innych atrakcji!

Zajrzyj do naszego kalendarza imprez, by sprawdzić, kiedy w Sarbinowskiej będzie Wam towarzyszyć muzyka na żywo lub kiedy przygotujemy dla Was specjalne, wyjątkowe menu okazjonalne!

Zarezerwuj stolik w Restauracji Sarbinowska i ciesz się spotkaniem z najbliższymi w niezwykłej atmosferze i pięknych wnętrzach.

Zapraszamy!

Poznań, ul. Obodrzycka 63
(narożnik z ul. Sarbinowską)

tel. 538 007 077

rezerwacje@sarbinowska.pl

Śledź nas:

© 2017 Restauracja Sarbinowska. Wszelkie prawa zastrzeżone.