Menu sezonowe - przedwiośnie

Przystawki

MOZZARELLA BUFALA

kolorowe pomidory, pesto z rucoli, lody chrzanowe 
49 zł.

WĘDZONE TOFU MARYNOWANE W MIODZIE I TERIYAKI

letnie warzywa, chipsy z rzodkiewki i miodu 
35 zł.

TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ

majonez lubczykowy, kapary, brioche 
52 zł.

DESKA TAPASÓW SARBINOWSKA

42 zł.
Zupy

KREM ZE SZCZAWIU

WARZYWA W OLIWIE ZIOŁOWEJ, JAJKO, KOPEREK 
23 zł.

CHŁODNIK

zapytaj kelnera jaki dzisiaj polecamy 
22 zł.
Sałaty, pierogi, makarony

KREMOWE TAGLIATELLE 

CACIO E PEPPE Z PECORINO ROMANO 
45 zł.

POZNAŃSKI GZIK 

pyrki z masłem i koperkiem, sałatka z ogórka z chili i limonką 
38 zł.

SAŁATA CEZAR

44 zł.

DOMOWE PIEROGI Z ZIEMNIAKAMI I SEREM, SOS POROWY 

sos serowy 
32 zł.

DOMOWE PIEROGI Z MIĘSEM

sos wołowy
30 zł.

SAŁATA CEZAR KREWETKAMI 

51 zł.
Dania główne

PIERŚ Z KURCZAKA Z KOSTKĄ ZIEMNIAKA Z MASEŁKIEM I KOPERKIEM

puree z zielonego groszku z miętą, groszek cukrowy, marchewka, sos demi glace 
48 zł.

NOGA Z KACZKI

smażone gnocchi, piklowana modra kapusta, marynowane jabłka, sos wiśniowy 
64 zł.

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ

fondanty ziemniaczane, letnie warzywa, sos pieprzowy 
112 zł.

SZARPANA ŁOPATKA WIEPRZOWA

GOFR Z MAJERANKIEM, PIECZONY BROKÓŁ CHUTNEY JABŁKOWE 
49 zł.

FILET Z SANDACZA 

letnie warzywa, bruschetta z pomidorami i bazylią 
69 zł.

PSTRĄG ŁOSOSIOWY

makaron ryżowy, fasolka szparagowa, kapusta pak choi, chili sos z czerwonego curry
68 zł.

BURGER WOŁOWY

ser cheddar, chrupiący bekon, sos majonezowy, pikle ala Sarbinowska, frytki 
45 zł.
Desery

SELEKCJA LODÓW RZEMIEŚLNICZYCH

serwowane na tarasie
6 zł.

PAROWANY JOGURT

kruszonka, sorbet z rabarbaru i mango, owoce letnie 
22 zł.

Autorskie wyroby cukiernicze

dostępne w witrynie
21 zł.

Menu dla dzieci

Makaron

z sosem bolognese
17 zł.

Kurczak w panko

Frytki, surówka z marchewki
17 zł.

Krem z pomidora

12 zł.