Menu sezonowe - zima

Przystawki

Krewetki z chorizo, kolendra, puree z groszku i mięty 

59 zł.

Szpecle, zioła, espuma z koziego sera, chrust z pora           

39 zł.

Tatar z podwędzanej polędwicy, gorczyca, majonez rozmarynowy, chrust z ziemniaka, rydze marynowane w piwie

59 zł.

Deska tapasów, wędlin i serów

68 zł.
Zupy

Zupa czosnkowa z grzankami, białe wino

25 zł.

Krem z buraka, mleko kokosowe, pomarańcz, podwędzana malina 

27 zł.
Sałaty, pierogi, makarony

Gnocchi ailloli, piklowane jabłko, papryczka padron, wegański parmezan                             

47 zł.

Sałata ze smażoną mozzarellą, pestki z granatu, dresing z mandarynki, karmelizowane orzechy

42 zł.

Pierogi z kaczką, sos pomarańczowy, jabłko Granny Smith

45 zł.

 Pierogi z kaszą gryczaną, wędzone tofu, duszona cykoria                  

39 zł.

Sałata z grillowanymi warzywami, wakame, majonez wasabi                                                            

39 zł.

Makaron chitarra z owocami morza, ser ricortta, trufle 

58 zł.
Dania główne

Policzki wieprzowe, sos hoisin, won ton z warzywami, opalany por, boczniak w tempurze

ziemniak hasselback, puree z dyni, dzikie brokuły
49 zł.

Kurczak kukurydziany, ziemniak truflowy w panierce, duszona cykoria, marchew, mus drobiowy

58 zł.

Halibut, beer blanc truflowy, smardze, konfitowany kalafior, puree ziemniaczane z kiełbasą lisiecką        

78 zł.

Burger Sarbinowska „LEŚNIK” dziczyzna, majonez jalapeno, sałata, bekon, cheddar, żurawina, hash browns, chips z batata 

            
53 zł.

Pierś kaczki, pyzy z majerankiem, konfitura z modrej kapusty, demi glace jabłkowy           

75 zł.

Stek z polędwicy wołowej, gratin ziemniaczane z gorgonzolą, sos z rokitnika, skorzonera, brokuł 

127 zł.

Policzki wieprzowe, sos hoisin, won ton z warzywami, opalany por, boczniak w tempurze

ziemniak hasselback, puree z dyni, dzikie brokuły
49 zł.

Kurczak kukurydziany, ziemniak truflowy w panierce, duszona cykoria, marchew, mus drobiowy

58 zł.

Halibut, beer blanc truflowy, smardze, konfitowany kalafior, puree ziemniaczane z kiełbasą lisiecką        

78 zł.

Burger Sarbinowska „LEŚNIK” dziczyzna, majonez jalapeno, sałata, bekon, cheddar, żurawina, hash browns, chips z batata 

            
53 zł.

Pierś kaczki, pyzy z majerankiem, konfitura z modrej kapusty, demi glace jabłkowy           

75 zł.
Desery

Fondant czekoladowy, ziemia cynamonowa, lody z topinamburu, chmura z cukrową chantilly z rokitnikiem

28 zł.

Autorskie wyroby cukiernicze

dostępne w witrynie
24 zł.

Menu dla dzieci

Makaron

z sosem bolognese
27 zł.

Kurczak w panko

Frytki, surówka z marchewki
25 zł.

Krem z pomidora

19 zł.