Menu sezonowe - zima
Przystawki
Krewetki z chorizo, kolendra, puree z groszku i mięty
59 zł.
Szpecle, zioła, espuma z koziego sera, chrust z pora
39 zł.
Tatar z podwędzanej polędwicy, gorczyca, majonez rozmarynowy, chrust z ziemniaka, rydze marynowane w piwie
59 zł.
Deska tapasów, wędlin i serów
68 zł.
Zupy
Zupa czosnkowa z grzankami, białe wino
25 zł.
Krem z buraka, mleko kokosowe, pomarańcz, podwędzana malina
27 zł.
Sałaty, pierogi, makarony
Gnocchi ailloli, piklowane jabłko, papryczka padron, wegański parmezan
47 zł.
Sałata ze smażoną mozzarellą, pestki z granatu, dresing z mandarynki, karmelizowane orzechy
42 zł.
Pierogi z kaczką, sos pomarańczowy, jabłko Granny Smith
45 zł.
Pierogi z kaszą gryczaną, wędzone tofu, duszona cykoria
39 zł.
Sałata z grillowanymi warzywami, wakame, majonez wasabi
39 zł.
Makaron chitarra z owocami morza, ser ricortta, trufle
58 zł.
Dania główne
Policzki wieprzowe, sos hoisin, won ton z warzywami, opalany por, boczniak w tempurze
ziemniak hasselback, puree z dyni, dzikie brokuły
49 zł.
Kurczak kukurydziany, ziemniak truflowy w panierce, duszona cykoria, marchew, mus drobiowy
58 zł.
Halibut, beer blanc truflowy, smardze, konfitowany kalafior, puree ziemniaczane z kiełbasą lisiecką
78 zł.
Burger Sarbinowska „LEŚNIK” dziczyzna, majonez jalapeno, sałata, bekon, cheddar, żurawina, hash browns, chips z batata
53 zł.
Pierś kaczki, pyzy z majerankiem, konfitura z modrej kapusty, demi glace jabłkowy
75 zł.
Stek z polędwicy wołowej, gratin ziemniaczane z gorgonzolą, sos z rokitnika, skorzonera, brokuł
127 zł.
Policzki wieprzowe, sos hoisin, won ton z warzywami, opalany por, boczniak w tempurze
ziemniak hasselback, puree z dyni, dzikie brokuły
49 zł.
Kurczak kukurydziany, ziemniak truflowy w panierce, duszona cykoria, marchew, mus drobiowy
58 zł.
Halibut, beer blanc truflowy, smardze, konfitowany kalafior, puree ziemniaczane z kiełbasą lisiecką
78 zł.
Burger Sarbinowska „LEŚNIK” dziczyzna, majonez jalapeno, sałata, bekon, cheddar, żurawina, hash browns, chips z batata
53 zł.
Pierś kaczki, pyzy z majerankiem, konfitura z modrej kapusty, demi glace jabłkowy
75 zł.
Desery
Fondant czekoladowy, ziemia cynamonowa, lody z topinamburu, chmura z cukrową chantilly z rokitnikiem
28 zł.
Autorskie wyroby cukiernicze
dostępne w witrynie
24 zł.
Menu dla dzieci
Makaron
z sosem bolognese
27 zł.
Kurczak w panko
Frytki, surówka z marchewki
25 zł.
Krem z pomidora
19 zł.